Редактор: Юлия Георгиеваe-mail: [email protected] Снимка БулфотоВсички творци, които са заети в

...
Редактор: Юлия Георгиеваe-mail: julia_georgieva_petel.bg@abv.bg Снимка БулфотоВсички творци, които са заети в
Коментари Харесай

Министър Банов: Заплатите на творците са гарантирани, търсим решение за тези на свободна практика

Редактор: Юлия Георгиева

e-mail: [email protected] 

Снимка Булфото

Всички създатели, които са заети в границите на държавни или общински институции, могат да се усещат спокойни, доколкото един създател може да е спокоен, когато не може да се изявява. Но такава е обстановката. Да се усещат спокойни за трудовите си хонорари, те са обезпечени, в това число в системата на театралните изкуства. За времето на изключителното състояние, а и по-късно, ще преценим по какъв начин да преминат от делегиран на пряк бюджет, тъй че заплатите да бъдат обезпечени. Това разяснява в ефира на бТВ културният министър Боил Банов.

Творците би трябвало да бъдат предпазени, а сега в домашни условия те могат да се приготвят за времето, когато нещата се възстановяват. Няма да допуснем тези създатели да излязат в неплатени отпуски и да останат без средства, добави той.

Що се касае до всички сътрудници, които са на свободна процедура, казусът е доста сериозен. Те могат да се възползват от безлихвения заем, който се връща с огромна пролонгация и в границите на пет години. Освен това търсим и други механизми, с които да ги подкрепим. Всички министри на културата в Европа ще създадем онлайн съвещание, с цел да създадем някакъв модел, който е работещ за всички страни със съответните специфики, несъмнено. Има няколко ограничения, които се разискват и съм сигурен, че в сряда ще намерим решение, с цел да продължим напред, увери министърът. 

Тази рецесия е най-жестокия удар, който културата е понасяла досега. Какво ли не сме преживявали, и иго дори, само че сме се запазили и сме се възстановявали. Ще го преборим и този ковид, убеден е Банов.

Аз съм сигурен, че ще преодолеем всичко. Ние сме нация с огромен дух и компликациите единствено ни стимулират да продължим напред, уточни още министърът.

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Засега няма никакви данни, които да демонстрират, че има някакво нарастване на междинната сезонна смъртност в нито една от страните, което да постанова тази статистика да се оповестява като изключителна вест.

Информирайте се от достоверни източници!

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финансова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|
  • Източник: petel.bg

    СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


    Промоции

    КОМЕНТАРИ
    НАПИШИ КОМЕНТАР